28.9.08

De Barcelona estant

Retornats a casa, un cop vistes les fotografies i els pocs vídeos que hem gravat, m'agradaria fer un balanç del viatge i de l'estada a l'est asiàtic.

Hem visitat dues ciutats -i els seus voltants- de dos països, Malàisia i Corea. Més una passejada per Singapur -sense baixar de l'autocar- entre vol i vol.

I en pocs dies hem "visitat" també sis aeroports, sense comptar el de Barcelona: hem passat per tres aeroports coreans, dos de Seül i un de Gyeongju; un de Malàisia, el de Kuching; més dues parades a l'aeroport de Singapur, amb arribada a la terminal tres i sortida de la terminal dos d'anada a Sarawak, i arribada i sortida de la terminal ú de pas de Sarawak a Corea. De tornada a Barcelona, varem parar unes hores a l'aeroport de Moscou per canviar d'avió. Per tant, no té res d'estrany que hagi parlat d'aeroports i que ho torni a fer en aquestes reflexions finals.

El balanç del viatge és molt positiu: ni un problema amb els avions ni amb els vols. I cap problema durant l'estada als dos països.

Puc dir que conec Malàisia i Corea? No, rotundament. Viure durant aquests dies en dos hotels de luxe, i de la mateixa cadena, no ajuda a conèixer els països. Ni puc dir que conec les dues ciutats: ens han portat a visitar allò que la organització ha triat. Només quan ens hem pogut escapar pel nostre compte hem pogut intuir una mica com podia ser la realitat del país. També és cert que hem pogut conèixer llocs i ambients que pel nostre compte no hauríem conegut.

Hem conegut molta gent: la dels països que hem visitat i la que hem trobat als dos congressos, de tants llocs diferents...

Hem tastat menjars molt diferents, i d'altres que eren idèntics als d'aquí!

I més coses: a les televisions que podíem veure a l'habitació, en cap moment una notícia ni de Catalunya ni d'Espanya. Només un dia una, que ja explicaré, que pensàvem que era del Barça...però ni això.

N'anirem parlant.

1 comentari: