23.9.08

Contradiccions


El park d'atraccions del complex on estem

Portem dos dies a Corea i encara no sé pas dir-vos com és.

Vaig pensar en arribar a l'aeroport d'Incheon que semblava que entravem a una cultura molt neta, moderna, de tecnologia avançada.... S'haurà de matisar. De tota manera no estem en el millor lloc per apropar-nos-hi una mica al país real: situats a aquesta mena de paradís artificial de parcs temàtics i hotels de luxe i portats a visitar monuments històrics en autocar, gairebé no puc dir res de com és la Corea real. Només avui ens hem apropat al port de Gampo, on arriba part del peix que es consumeix aquí: més aviat pobresa i deixadesa (almenys això és el què sembla).

Els peixos pescats i posats a la venda no penseu pas que estiguin entre gel. Els pengen d'un cordill,per la cua, amb una agulla d'estendre...esperant que algú en compri!! I, al costat d'això, les tombes dels reis que govervaren Silla (antic nom de Corea)són d'una senzillesa extraordinària. I els múltiples temples budistes contraposen la seva elegància exterior amb el recarregament interior...

I avui un sopar de gala. A l'espectacle inicial es passa dels ritmes dels ancestrals tambors a la break dance més espectacular. És com si el país hagués anat massa de pressa i s'hagués saltat alguna etapa....A veure si acabem de veure-ho tot més clar.

Seguirem.

1 comentari: