20.10.08

Religions a Gyeongju



Una bona part de les visites programades a Gyeongju pels organitzadors del Congrés foren a monestirs budistes. Durant uns segles (sI aC- sVII dC) a Corea varen coexistir tres regnes i Gyeongju va ser la capital d'un d'ells, el regne de Silla. Més tard es varen unificar els tres regnes sota el nom de Silla, fins el segle IX i la capital va seguir sent Gyeongju.



Ja que el regne de Silla estava molt relacionat amb el Budisme, és normal que molts dels edificis més antics i emblemàtics siguin budistes.



També podem trobar a Corea vestigis de la cultura confuciana. Varem poder visitar un poblat, ara deshabitat, on hi ha algunes de les construccions, que pertanyien a famílies aristocràtiques, que més em varen agradar per la seva austeritat i senzillesa, tot i ser cases de famílies nobles.



Les tres religions més importants actualment a Corea, són el budisme, el cristianisme i el confucianisme. Segons ens digueren els guies, la tendència és el creixement del cristianisme. Sembla que, concretament, el nombre de catòlics està augmentant força. A la ciutat de Gyeongju es veuen, passant en autocar, alguns campanars amb la creu.

A Gyeongju, fora del programa oficial, el dia abans de marxar, varem entrar a una parròquia catòlica. Es va crear l'any 1926 i ha anat creixent al llarg d'aquests més de vuitanta anys. Tots els rectors de la parròquia, des del primer, coreans.



Ens va atendre un noi i varem poder-hi parlar una mica en anglès. La resta de les persones només parlaven coreà. Ens va regalar un llibre on s'expliquen aquests 80 anys de la parròquia. La sort és que les fotografies permeten entendre algunes coses que el desconeixement de la llengua no ens permetria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada