17.10.08

Religions a Kuching

A Malàisia, i per tant a Sarawak i a Kuching, la religió oficial és la musulmana, però amb llibertat de cultes. Hi varem ser a l'època del Ramadà: es podien sentir els cants o salmòdies des del minaret... I als hotels i restaurant anunciaven bufets lliures especials pel Ramadà a partir de certes hores del vespre...En alguna ocasió, no va dinar amb nosaltres una de les noies que ens acompanyava...suposem que per mantenir el dejuni...

Moltes dones portaven cobert el cap. Val a dir que el vel, que deixava al descobert tota la cara, era una peça més de la vestimenta femenina. Quan canviaven de vestit, també canviaven el vel. En varem veure de molt rics i elegants.

No varem tenir temps de visitar la nova mesquita que diuen que és molt bonica.

Al costat de la religió musulmana hi trobem les confessions cristianes.



Varem visitar la catedral catòlica de Sant Josep. És un edifici bonic i original, com podeu comprovar, amb una gran teulada molt inclinada, i un enreixat que substitueix les parets. Està habitualment tancada, però hi ha una petita capella del Santíssim sempre oberta. Cal descalçar-se per entrar-hi, com a mostra de respecte, tal com és costum al país.



Al costat de la catedral hi ha el col·legi de noies de santa Teresa. I un col·legi-seminari per a nois. I a l'altre costat el cementiri catòlic.




No massa lluny de la catedral catòlica es troba la protestant, dedicada a sant Tomàs, també amb alguns col·legis.

Com que hi ha una important comunitat xinesa, s'hi troben també temples i cementiris xinesos, aquests últims molt curiosos, amb uns petits edificis semicirculars de colors, que veiérem de lluny passant en cotxe per una carretera, però que no poguérem fotografiar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada