13.6.10

Jordi Pujol: la campana i el foc


El President Pujol ha complert 80 anys. No ha volgut celebracions ni homenatges. Ara no toca, deu haver pensat. I ha fet bé. Ha estat una peça clau pel país. No cal combregar amb les seves idees, ni ser de la mateixa corda política, ni haver-lo votat per reconèixer que ha estat una persona molt important per a Catalunya, tot i els seus possibles errors.

Ja fa temps vaig llegir unes frases seves que em varen cridar l'atenció. Venia a dir que el temps que va estar a la presó el convertiren en una persona amb unes vivències diferents a les que tenien d'altres polítics de l'època; que les seves lectures a la presó l'allunyaren del marxisme comú a molts d'altres personatges de la vida pública catalana contemporanis seus.

Avui, a Internet, a un comentari a un article sobre els 80 anys del President Pujol, a l'Hemeroteca de La Vanguardia hi he llegit aquesta frase, escrita per Ernest Boscasa Adell ( a qui no conec) que és un bon elogi:

"La campana per a fer un bon so ha de passar primerament pel foc. Vostè va passar per aquest foc i va fer bon so".

L'he trobat encertat el comentari: el foc de les dificultats -de la presó en aquest cas- ajudaren Jordi Pujol a assumir responsabilitats polítiques fins a arribar a ser President de la Generalitat.

Per molts anys, President, i que tots plegats fem un bon so perquè Catalunya sigui un país harmònic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada