Durant l'estada a Gyeongju ens varen acompanyar a l'equivalen les cases de pagès catalanes, algunes força antigues, on mostren com era la cuina tradicional de la gent del camp. I fins i tot fan allò que aquí en diríem "tallers" per ensenyar a preparar alguns plats. Com que la latitud és similar a la de Catalunya, i la cuina és la que es fa amb els productes de la terra, resulta que hi ha semblances entre plats tradicionals d'allà i alguns d'aquí. També hi ha costums culinàries ben diferents, és clar, que són les que més es coneixen...
Per preparar una mena de "panellets" o de "croquetes" una mica dolces, ens varen convidar a picar, amb una maça força pesada, un arrós blanc (com el de l'arròs a la cubana, per entendre'ns) fins a convertir-lo en una fina pasta... amb aquesta pasta feren una mena de pastissets/croquetes.... I ens els serviren amb castanyes i amb una mena de patates/moniatos escalivats, encara calents i embolicats amb paper de plata...talment com una castanyada un mes abans que a casa nostra.
En un altre d'aquestes llocs que visitarem, van ensenyar-nos a preparar una mena d' enciam sencer farcit a base d'untar amb una salsa picant, amb la mà, cada una de les fulles i després anar-hi afegint unes verduretes tallades molt fines. Amb les fulles exteriors s'embolcallava tot, donant-li una forma ovalada...Després es tallaven a trossos i es servien.
I també ens prepararen una mena de pizza-truita, feta amb una fina pasta a base d'arròs, i afegint-hi diverses verdures tallades fines. Amb una gran destresa les giraven, voltejant-les a l'aire, com podem fer amb una truita de patates...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada